Onderhandse lening contract

In de meeste gevallen sluit je een onderhandse lening af bij vrienden, vriendinnen of bekende mensen uit je omgeving. In zulke gevallen is het belangrijk dat je de onderhandse lening afsluit in samenhang met een contract. Om op die manier de gemaakte afspraken duidelijk zwart op wit op papier te hebben staan. Dat hoeft geen contract te zijn dat bestaat uit vele papieren. Een simpel contract is hierbij genoeg en kan in een later stadium een hoop problemen voorkomen.

Contract bij een onderhandse lening

Hieronder vind je een overzicht met enkele opties die je in een contract kunt zetten bij een onderhandse lening. Hou er rekening mee dat de datum op het contract staat en dat beiden partijen de afspraken in het contract moeten accepteren doormiddel van een handtekening.

– De gegevens van jezelf en de gegevens van de persoon die jou het geld leent. Denk daarbij aan de adresgegevens, telefoonnummers en emailadressen.

– Een financieel gedeelte met de volgende vragen. Hoeveel geld gaat er geleend worden? Hoeveel procent van het geleende geld moet er elke maand afgelost worden? Wat is de rente die over de lening betaald moet gaan worden?

– Denk ook aan details die je in het contract kunt zetten om alles duidelijk te houden. Mag er bijvoorbeeld met andere personen tussentijds ook een onderhandse lening afgesloten worden? En op welke manier moet er maandelijks afgelost gaan worden?

– Sluit het contract af met de datum waarop het contract is getekend.

– Beiden partijen zetten hun handtekening onder het contract en keuren daarmee de afspraken goedgekeurd.